<style>.lazy{display:none}</style>kanadský céder a jeho ošetrovanie

Kanadské cédrové sauny

Ako sa starať o Kanadský Céder ?

13. novembra 2020 Od Miloš Nunvář

Céder patrí medzi krehké dreviny a tento americký klenot si potrpí na kvalitnú profesionálnu starostlivosť.

V exteriéri je údržba potrebná pre znásobenie prirodzenej krásy, zdravia a životnosti dreva. Tá strana sauny, respektíve altánku alebo kúpacej kade, ktorá je vystavená priamemu slnečnému žiareniu a nemá ochrannú vrstvu oleja, nakoniec získa sivastý až hnedosivý odtieň. Samotná drevina bez ošetrovania postupom času stráca svoju prirodzenú odolnosť a ochranu. Stáva sa náchylnou na prenikanie vlhkosti, hniloby, plesní a následným deformáciám.

Kanadský červený Céder sa Vám odvďačí za každoročnú renováciu svojím trvalým krásnym a exkluzívnym vzhľadom. Údržba spočíva v starostlivom umývaní / čistení, profesionálnom brúsení drsných miest, škvŕn a prípadnej kontrole strechy. Po veľmi jemnom brúsení je možné naniesť ochranný olej (odporúčame najkvalitnejší na trhu).

Životnosť cédrových výrobkov vystavených priamemu vplyvu počasia je 25 rokov, pravidelné ošetrenie jeho životnosť znásobuje

Olej by mal byť priehľadný, aby zvýraznil prirodzený vzhľad tohto saténovo krásneho dreva, ale je možné zvoliť aj rôzne odtiene podľa požiadaviek majiteľa. Dobre nanesený ochranný olej dodá drevu dočasnú výživu, krásu a ochranu pred UV žiarením a vráti mu nový vzhľad.

Pravidelné ošetrovanie olejom predĺži sviežosť a zvýrazní čistotu a harmóniu dreva

Zvážte, či pri tak exkluzívnom a vzácnom dreve ako Kanadský červený Céder určite je, nebude lepšie zveriť renováciu a údržbu kvalifikovanému majstrovi.